PIARISTEN-VOLKSSCHULE ST.THEKLA (1040 Wien)

TEXT COPIAT DE https://m.facebook.com/JCTeatre?locale=ca_ES&_rdr

JOVE CALASSANÇ TEATRE

El JOVE CALASSANÇ TEATRE és un grup de joves il•lusionats pel teatre integrat al Casal Calassanç que pertany a la vegada a la Parròquia de Sant Josep de Calassanç. El camí del grup s'inicià la temporada 85/86 de la mà d'Antònia Fernández. Al Casal Calassanç ja existia un grup de teatre amateur d'adults i va néixer la necessitat d'ampliar l'oferta als joves de la casa. Amb aquesta idea va nèxier el GRUP DE TEATRE JOVE CASAL CALASSANÇ. El grup es va estrenar amb la obra d'Agatha Christie, TRAMPA PER A RATOLINS (LA RATONERA). Llavors el grup era format per uns 10 joves que entre d'altres van representar LES DONES SÀVIES, ASSAIG GENERAL, TOTS BOJOS PER UNA TORRE, NÀUFRAGS... En qüestió d'un parell d'anys el grup es va anar ampliant i els projectes van esdevenir més ambiciosos. D'aquells temps destaca la primera representació, en play-back, de JESUCRIST SUPERSTAR, un musical que va reunir uns 30 joves. A partir d'aquí tot va anar rodat, el grup va anar creixent i es van començar a representar musicals cada temporada, ja fossin estrenats o de producció pròpia, amb música i veu en directe. El grup tindria uns quatre directors que dirigirien a 50 actors. En aquella època es va canviar el nom del grup pel que te actualment, JOVE CALASSANÇ TEATRE. Per la celebració dels 10 anys del grup es van reposar tots els musicals fets fins llavors (JESUCRIST SUPERSTAR, GODSPELL, FRANCESCO, CLARA HISTÒRIA D'UN AMOR, MUSICINEMA) i es va fer una gran exposició a la Sala Calassanç. La temporada 11ª va ser una temporada de grans canvis i renovació. El nou responsable del grup seria en LLUIS SALA, en actiu en el grup des de la segona temporada. Rondant la 70ena d'actors es va racionalitzar i distribuir els grups en edats. El grup ampliaria la seva oferta i acceptaria actors des dels 4 anys fins als 99. La temporada 16 representa la darrera de les temporades amb la fundació d'una nova secció formada per pares d'actors del grup.

Aquests canvis es tradueixen en l'elaboració de projectes més ambiciosos. D'aquesta segona etapa destaquen obres com EL VISITANT, HOMES, EL DIARI D'ANNA FRANK, L'HOSTAL DE LA GLÒRIA, UN TRANVÍA LLAMADO DESEO, LA GATA SOBRE EL TEJADO DE ZINC CALIENTE, LA CASA DE BERNARDA ALBA, BRUIXES A SALEM, LA NOSTRA NATATXA, BESOS, DESPRÉS DE LA PLUJA, L'HORT DELS CIRERERS, CATALANS A LA ROMANA, RINOCERONT, LA FILLA DEL MAR, ROBERTO ZUCCO, PINTER, LES AMISTATS PERILLOSES ... i com a musicals XICAGO, MOULIN ROUGE i GERMANS DE SANG. MOULIN ROUGE ha representat un punt i a part dins de la història del grup. El musical, amb més de 6000 euros de pressupost, més de 50 actors dalt de l'escenari, amb guió adaptat propi, cantada en directe i amb l'assistència de més de 2500 espectadors, ha trencat tots els records del grup. S'ha representat més de 10 vegades en diferents localitats com el teatre de la passió d'Ulldecona. Actualment, i després de fer 25 temporades, el grup s'ha constituït en associació i ha reorganitzat el seu funcionament. Guiats per l'ALBERT ELDUQUE, l'ALBA PASCUAL i la PAULA BERNABEU, els JOTES han explorat nous camins com la DANSA, el TEATRE D'OMBRES, les TITELLES... El grup de teatre es format per més d'un centenar de persones amb edats compreses entre els 8 i els 65 anys, i tenim la col•laboració professional i desinteressada de tècnics de llum i so, perruqueres, maquilladores, coreògrafs i directors que permeten representacions cada cop més acurades i que sovint són representades en altres escenaris fora del Casal. El JOVE CALASSANÇ TEATRE també ha procurat ser una entitat viva més enllà del aspecte purament teatral i es per això que s'ha involucrat en altres tasques com l'organització de rues, col•laboracions amb Càrites, maratons solidàries , inauguracions de carrers i espais públics, actes de Festa major, actuacions a geriàtrics i presons... També fa més de 25 anys que el JCT representa ELS PASTORETS a la SALA CALASSANÇ, esdevenint una de les representacions més veteranes del barri.

Procurem, dins de l'amateurisme, oferir un lloc on tots els joves i no tan joves del barri puguin satisfer les ganes d'expressar-se, moure's, conviure, conèixer, intercanviar, sentir... en definitiva, fer teatre.