PARROQUIA SANT JOSEP DE CALASSANÇ
CAMP DE L'ARPA - EL CLOT / BARCELONA 08026

PENSAMENTS SOBRE L'EVANGELI pel P.Ignasi Peguera , escolapiFESTA DE CRIST REI

        Aquest diumenge, dia 20 de novembre, celebra la litúrgia el 34-è i darrer diumenge dels anomenats “Diumenges de durant l’any”.

         Durant l’any hem pensat i repensat les veritats de la nostra fe cristiana:
 • - Amb l’Advent vam preparar la festa de la Nativitat de Jesús, el Fill de Déu (Nadal).
 • - Amb la Quaresma vam preparar la Setmana Santa que culminava a l’inici de la primavera amb la Pasqua de Resurrecció i cinquanta dies després amb la festa de la Pentecosta.
 • - La litúrgia ens va proposar seguidament de confessar la nostra fe en la Trinitat i després a fixar-nos en el Misteri de l’Eucaristia (Corpus).
 • -La resta dels diumenges ens ha dut a pensar en aspectes de la vida cristiana, entre altres en el seguiment de Jesús, la gratitud i l’oració humil, confiada i constant.


 •          El Credo o “Crec-en-un-Déu” acaba amb la consideració de la Comunió dels Sants (Tots-Sants i Diada dels Fidels Difunts) i la Vida Perdurable. Llavors ve l’AMEN, la culminació de l’acte de fe equivalent al “Sí, HO CREC”.

           Avui som al diumenge que en podem dir de l’ AMÉN. I coincideix amb la Festa de Crist Rei. Rei que regna des de la creu amb el cap coronat d’espines, el rostre bufetejat i sagnant marcat pel sofriment, el menyspreu, l’escarni, la marginació...Amb el rostre dels qui sofreixen en aquest món. A aquest Rei se li adreça un altre sofrent al seu costat, un altre clavat també en creu: «Jesús, recordeu-vos de mi, quan arribeu al vostre Regne». Aquest prec el fem nostre amb el nostre AMÉN al final de l’Any Litúrgic. Jesús recordeu-vos de nosaltres i porteu-nos a la consumació del Regne, a la Pàtria Celestial.


  Ignasi Peguera, escolapi (19.11.22)
  Autor i Webmaster