PARRÒQUIA SANT JOSEP DE CALASSANÇ
CAMP DE L'ARPA - EL CLOT
BARCELONA 08026ADVENT

    ADVENT és el temps (quatre diumenges) abans de la celebració del naixement de Jesús (aquest dia s'anomena en català Nadal que ve del llatí "dies natalis", en castellà se'n diu Navidad del llatí "nativitas", ambdós volen dir "naixement"). I el mot Advent prové d'"adventus" que vol dir vinguda.

De fet no celebrem encara la vinguda mateixa o naixement de Jesús sinó que en celebrem l'espera i podríem dir per extensió que celebrem l'"esperança". L'esperança és molt important no només per a la fe cristiana sinó per a la humanitat. Esperar va salvar la vida a molts en els camps de concentració nazis.

En aquest temps recordarem com Israel esperava ser salvat de l'esclavitud de l'Egipte, després l'esperança tot fent el camí cap a la terra promesa; més tard l'esperança del Messies predicada pels profetes, finalment l'espera de dues mares, Elisabeth mare de Joan i Maria mare de Jesús. Finalment l'esperança de celebrar amb alegria litúrgicament i també en família el Nadal. I tot això dintre del context de la gran esperança que és la de trobar-nos amb Crist quan se'ns acabi el temps i siguem enduts d'aquest món, com ens recorda l'evangeli del primer diumenge d'advent.

Advent, temps de les esperances il-lusionades de tot allò que ha de venir. El cristianisme és la religió de l'esperança. Tot ho fem "mentre esperem l'acompliment de la nostra esperança, la manifestació de Jesucrist, el nostre Salvador", en qui tindrem la nostra plenitud com a fills de Déu.

Autor i webmaster: P.Ignasi Peguera sch. p. (24.11.22)