PARROQUIA SANT JOSEP DE CALASSANÇ
CAMP DE L'ARPA - EL CLOT / BARCELONA 08026

PENSAMENTS SOBRE L'EVANGELI pel P.Ignasi Peguera , escolapiLA MORT

        No ens agrada de pensar-hi. La mort és el final de la vida i l'inici de l'autodestrucció del cos. Després d'això, no podeu esperar res del cos, cap resposta ni reacció. L'home no sent res. Ja no existeix. El cos és en realitat "cadàver", és a dir d'acord a la dita migeval popular, "caro data vermibus" (carn donada als cucs).

        Què se n’ha fet de la persona que hi vivia? On ha anat? Existeix en algun lloc encara fora del cos? Si és així, és possible el contacte amb els qui en ploren el traspàs? Serà possible un dia retrobar-se després d' aquesta vida?

        La religió parla de vida després de la mort. Hi hauria un judici, una decisió sobre si l'home ha de ser recompensat o castigat. I què vindria després? Una vida eterna feliç per als qui han fet el bé o un càstig per als malvats que han infligit sofriment i dolor als altres.

        Aquesta esperança dóna sentit a la vida dels creients. Si no hi ha res més després de la vida, no hi ha justícia, no importa si heu fet el bé o el mal mentre heu viscut. Els que eren lladres, assassins, dictadors, explotadors dels altres ho han tingut bé.

        Nosaltres però som dels qui pensen que després de la mort hi ha una altra vida, d´acord a un veredicte just. Ha de ser així, altrament ens trobaríem que la injustícia guanya. Llavors el Creador seria injust i la seva creació no tindria sentit segons el nostre concepte de justícia. És cert que cap home no pot merèixer la vida eterna. Està lligat a la mort i no a la immortalitat. Cap acció no pot merèixer un càstig etern, però tampoc cap no pot merèixer una recompensa eterna.

        Qualsevol que pensi "mengem i beguem, perquè demà morirem" o que digui “a viure, que només són dos dies” no ha pensat gaire en la mort.

        Cal esperar que algú de casa o dels amics mori per posar-nos a pensar en la mort?
P. IGNASI PEGUERA sch p   (2.11.22)    
Autor i Webmaster